.Güncel Bilgiler

Şekerbank Kurumsal İnternet Şubesi Güvenlik Unsurları

Şekerbank Kurumsal İnternet Şubesi Güvenlik Unsurları hakkında detaylı bilgi almak için lütfen başlığa tıklayınız www.internetbankasi.org

SSL 128 bit şifreleme:

Şekerbank İnternet Şubesi SSL 3.0, 128 bit şifreleme sistemiyle korunmaktadır. Bu sistem sayesinde sizin bilgisayarınız ile bankacılık sistemimiz arasında son derece güvenli bir hat kurulur. Tüm dünyada yaygın olarak güvenlik amaçlı kullanılan bu sistem sayesinde bilgileriniz ve hesaplarınız güvenliktedir.

Sanal klavye (Şeker Klavye) kullanımı:

Sanal Klavye kötü niyetli kişilerin İnternet Bankacılığı şifresini çalmak için kullandıkları screenloger ve keylogger gibi programları etkisiz hale getiren bir güvenlik katmanıdır.

Şeker Klavye hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

ŞekerŞifre:

ŞekerŞifre Şekerbank İnternet Şubesi’ne erişiminizde ekstra güvenlik sağlayan, her 60 saniyede yeni, size özel ve tek kullanımlık şifreler üreten bir cihazdır. ŞekerŞifre tarafından tek seferlik üretilen bu şifreler; siz kullandıktan sonra bir daha kimse tarafından tekrar kullanılamazlar. ŞekerŞifre yanınızda, cebinizde taşıyabileceğiniz kadar küçük ve kullanışlıdır. Bu sayede dilediğiniz yerden güvenli bir şekilde internet şubesine erişebilirsiniz.

Hatalı parola / şifre girişinin gösterilmesi:

Bu adımdan erişim yaptığınız tarih ve saat bilgilerini kontrol ederek, bilginiz dışında bir erişimin söz konusu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Otomatik oturum kapatma:

Güvenli çıkış işlemini yapmadan İnternet Şubesinin başından ayrıldığınız durumlarda, izinsiz kullanımı engellemek amacıyla Şekerbank İnternet Şubesi oturumu 6 dk sonra otomatik olarak kapatılır. İnternet Şubesi’nden çıkarken sol en altta yer alan güvenli çıkış seçeneğini kullanmanızı öneriyoruz.

Zaman-tatil ayarları:

Bu seçenek ile seçilen gün, saatler veya tarih aralığı haricinde Şekerbank İnternet Şubesi kullanımınızı engelleyebilirsiniz. İnternet Şubesi’ni kullanmak istediğiniz gün, saat veya tarih aralığını belirlemeniz için Şekerbank İnternet Şubesi içindeki Tanımlamalar/Güvenlik ayarları menüsünden güvenlik sorusunu cevapladıktan sonra gün, saat tercihlerini veya tatil ayarlarını yapmanız gerekir.

IP aralık belirleme:

Bu adım kullanılarak Şekerbank İnternet Şubesi’ne belirlediğiniz üç farklı IP aralığından erişim sağlayabilirsiniz. IP aralığını belirlemek için İnternet Şubesi’ndeki Tanımlamalar/Güvenlik ayarları menüsünden Güvenlik sorusunu cevapladıktan sonra kullanmak istediğiniz IP aralığını seçmeniz gerekmektedir.

Para transferini kapama / kısıtlama:

Bu adım ile Şekerbank İnternet Şubesi üzerinden yapacağınız havale/EFT ve Swift işlemlerine kısıtlama getirebilir ve günlük işlem limitlerinizi tanımlayabilirsiniz. Limitlerin “0” olarak belirlenmesi durumunda İnternet Bankacılığı ile yapılan tüm para transferi işlemleri kapatılacaktır. İnternet Şubesi’nde para transferi işlemlerini kapama ya da kısıtlama yolu ile güvenliğinizi sağlamak için Şekerbank İnternet Şubesi’ndeki Tanımlamalar/Güvenlik ayarları menüsünden güvenlik sorusunu cevapladıktan sonra günlük işlem limitlerini tanımlamanız gerekmektedir.

Para transferi uyarısı tanımlama:

Bu seçenek ile Şekerbank İnternet Şubesi’nde belirlemiş olduğunuz işlem ve limitlerin üstünde bir para çıkışı olması durumunda e-posta adresinize uyarı maili gönderilir. Kendi belirlediğiniz limitlerin üzerinde para transferi olduğunda uyarı almak için İnternet Şubesi’ndeki Tanımlamalar/Güvenlik ayarları menüsünden güvenlik sorusunu cevapladıktan sonra para transferi uyarısı almak istediğiniz ürünü seçmeniz ve uyarı almak istediği tutarı belirlemeniz gerekmektedir. Belirlenen tutarın üstündeki işlemlerde belirttiğiniz e-posta adresine bilgi mesaji gönderilmektedir.

Hesap ayarları:

Bu adım ile İnternet Şubesi’nde görüntülenmesi istemediğiniz hesaplarınızı belirleyebilirsiniz. Bu sayede seçilen hesaplar hiçbir Şekerbank İnternet Şubesi menüsünde görüntülenmez ve olası herhangi bir müdahaleye karşı güvenlik sağlanır.Şekerbank İnternet Şubesi’nde hesap ayarlarını yaparak kişisel güvenlik sağlamak için İnternet Şubesi’ndeki Tanımlamalar/Güvenlik ayarları menüsünden güvenlik sorusunu cevapladıktan sonra İnternet Şubesi’nde görüntülenmesini istemediğiniz hesaplarınızı belirlemeniz gerekmektedir.

Şekerbank İnternet Şubesi’ni kullanırken hesaplarınızın ve bilgilerinizin güvenliği için dikkat etmeniz gereken hususlar ve önlemler için lütfen tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu