.Güncel Bilgiler

Teb İnternet Şubesi Güvenlik Uygulamaları

 

Teb İnternet Şubesi Güvenlik Uygulamaları nelerdir? Teb İnternet Şubesi Güvenlik Uygulamalarını sizler için zitemizde yayınladık buyrun

SORUMLULUKLARIMIZ

TEB İNTERNET ŞUBESİ GÜVENLİK UYGULAMALARI İLE SİZE SUNDUKLARIMIZ

1. Tek Kullanımlık İşlem Şifresi

İnternet Şubesi’nden yapılan para taransferi işlemlerinde müşterinin isteğine bağlı olarak işlem sonunda sistemde kayıtlı cep telefonuna SMS ile bir onay şifresi gider. Eğer müşteri bu onay şifresini internet şubesinden girerse işlem gerçekleşir, şifre girilmediği taktirde işlem gerçekleşmez ve böylece dolandırıcılık amaçlı işlemler önlenmiş olur.

2. Tek Kullanımlık Giriş Şifresi Uygulamaları

Bankacılık işlemlerini daha güvenli gerçekleştirmek için, TEB İnternet Şubesi’ne her girişte, kullanıcı kodu ve parolanızın ardından aşağıdaki yöntemlerden biri ile edindiğiniz tek kullanımlık şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Tek kullanımlık şifre ile her kullanımda kişiye özel ve yeni bir şifre üretilir ve bu şifreler ne sözkonusu müşteri ne de bir başka kişi tarafından asla tekrar kullanılamaz. Bu sayede TEB İnternet Şubesi’ne istediğiniz her yerden güvenli olarak giriş yapabilirsiniz.

Tek Kullanımlık SMS Şifresi

Bankacılık işlemlerini daha güvenli gerçekleştirmek için TEB İnternet Şubesi’ne her girişte, TEB’de kayıtlı bulunan cep telefonu numaranıza yeni ve tek kullanımlık şifre SMS ile gönderilir. SMS ile gelen şifre 3 dakika için geçerlidir ve süre aşıldığında geçersiz hale gelerek giriş yapılmasını engeller.

 

Cep PratikŞifre

Tek kullanımlık şifre üretmek için cep telefonunuza yüklenerek kullanılan bir güvenlik programıdır. Başvuru ve aktivasyon için tıklayınız.

 

TEB Ekranlı Kart

Tek kullanımlık şifre üretebilir ve ekstra bir araca ihtiyacınız olmadan güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Mobil İmza

TurkcellMobilİmza ile, her an her yerden işlemlerinizi tek şifre ile en güvenli şekilde gerçekleştirerek, kanunlarla garanti edilen güvenceyi yaşarsınız. Detaylı bilgi için tıklayınız.

3. Parola

TEB İnternet Şubesi’ne giriş kullanıcı kodu, parola ve şifre ile yapılmaktadır. İlk ekranda kullanıcı kodu ve parola girişi yapıldıktan sonra gelen yeni ekranda şifre girilecektir.

4. Gizli Mesaj / Gizli Resim

Türkiye’de ilk defa kişiye özel mesaj ve resim uygulamasıdır. Bu yöntem sayesinde müşteri, kullanıcı kodu ve parolası ile login olduğunda, şifre girmeden gelen resim ve mesajın, müşterinin kendisine ait olup olmadığını görerek, gerçekten TEB İnternet Şubesine bağlandığından emin olabilir.

5. Anında Bilgilendirme

Müşterinin belirleyeceği tutar ve üstünde yapacağı tüm para transferlerinde sistemde kayıtlı cep telefonu ve/veya e-posta adresine uyarı mesajı gelecek ve yapılan işlem hakkında müşteri anında bilgilendirilecektir.

6. IP/ ISS Ayarları

TEB İnternet Şubesi’ne girerken kullandığınız IP adresi ve / veya Internet Servis Sağlayıcısını tanımlayarak bunların dışında yapılabilecek girişleri engelleyebilirsiniz.

7. Tarih / Saat Ayarları

TEB İnternet Şubesi’ne girerken tarih ve saat kısıtı tanımlayabilir, böylece sadece sizin belirlediğiniz zamanlarda giriş yapabilirsiniz.

8. Hesap Ayarları

a. İşlem Kısıtlama :
Kendi istediğiniz hesapları Para Transferlerine veya tüm işlemlere kapatabileceğiniz gibi tamamen internet üzerinden görüntülenmesini de engelleyebilirsiniz.
b. Alıcı Hesap Kısıtlama :
Bu tanımlama ile hızlı transfer listenizde olmayan bir alıcıya para transferi gerçekleştirmeyi engelleyebilirsiniz..

9. Kart Ayarları

a. İşlem Kısıtlamaları : Bu ekranlardan yapacağınız tanımlamalar ile kredi kartınızı nakit avans işlemine kapatılabileceğiniz gibi tamamen görüntüleme işlemine de kapatabilirsiniz.
b. Kredi Kartını İşleme Kapama :
Kredi kartlarınızı e-ticaret ve mail-order işlemlerine kapatabilirsiniz.

10. Güvenli Giriş Programı

Müşterilerimizi “Keylogger” tarzı programlara karşı korumak amacıyla geliştirdiğimiz bir programdır. Güvenli Giriş, kullanıcı kodu ve şifrenizi girerken klavyenizde bastığınız tuşların izlenebilmesine yol açan Keylogger programlarını etkisiz kılmayı hedefler. Bu program ile TEB İnternet Şubesi’ne daha güvenli giriş yapmanız sağlanmaktadır.

Güvenli Giriş’i yükleyerek Sanal Klavye kullanma zorunluluğu ortadan kalkar. Windows işletim sistemi üzerinde tarayıcı program olarak Microsoft Internet Explorer kullanılıyorsa Güvenli Giriş bilgisayara yüklenebilir. Güvenli Giriş yalnızca “Keylogger” programlarına karşı kullanılmaktadır. Diğer programlar ya da virüsler için güncel virüs tarayıcı programları kullanılmalıdır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

11. Sanal Klavye

Sanal Klavye, internet şubesine girişte size ilave güvenlik sağlayan bir özelliktir. Klavyenizde bastığınız tuşları tespit etmeye yönelik virüs programlarına karşı geliştirilmiştir. Bilgisayarın klavyesindeki tuşları kullanmadan, fare kullanarak ekrandan giriş yapılmasına olanak sağlar. Kullanıcı Kodu ile şifrenizi girerken Sanal Klavye’yi kullanarak söz konusu virüs programlarından korunursunuz.



SORUMLULUKLARINIZ

TEB İnternet Şubesi’nde güvenliğiniz için dikkat etmeniz gerekenler

Dolandırıcılık yöntemleri zamana ve teknolojiye bağlı olarak değişmekte ve artmaktadır. Çeşitli banka ve finans kurumları tarafından gönderilmiş gibi görünen sahte e-postalar son günlerde internette hızla yayılmaktadır. Bu e-postalarda verilen linkler aracılığı ile sizlerden, kişisel bilgileri, kart bilgileri ve şifreleri ile İnternet Şubesi şifreleri istenmektedir. Bu tür eylemler internet üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimleridir. Bu tür e-postalara kesinlikle yanıt vermeyiniz ve istenen bilgileri kesinlikle girmeyiniz.

TEB, e-posta yoluyla hiçbir şekilde şifre işlemleri yaptırmamakta ve müşterilerin kişisel bilgilerini istememektedir.

TEB İnternet Şubesi‘ni kullanmak istediğinizde tarayıcınıza sadece www.teb.com.tr adresini yazınız.

Yeni Güvenlik uygulamalarımız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız

Dolandırıcılık yöntemleri ile ilgili detaylar için tıklayınız.

TEB tarafından bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı uygulanan önemler hakkında bilgi almak için tıklayınız.

E-Postalarınızın Güvenliği için dikkat etmeniz gerekenler !

• Size gönderilen e-postalarda bulunan herhangi bir linki tıklayarak veya farklı sayfalardan direk yönlendirilme yöntemiyle TEB İnternet Şubesi’ne giriş yapmayınız. TEB İnternet Şubesi’ne sadece www.teb.com.tr adresi üzerinde bulunan TEB İnternet Şubesi “GİRİŞ” linkini kullanarak giriniz.

TEB İnternet Şubesi Güvenliği için dikkat etmeniz gerekenler !

• Internet Explorer ve Netscape kullanan müşterilerimiz, TEB İnternet Şubesi’nin Kullanıcı kodu / / Şifre sorulan giriş sayfasının ve işlem sayfalarının sağ alt köşelerindeki KİLİT işaretini kontrol etmelidir. KİLİT işareti çift tıklandığında sayfanın SSL ile şifrelendiğini ve sitenin TEB’a ait olduğunu belirten ifadeler yer almalıdır. “Issued to: esube.teb.com.tr” ve “Issued by: www.verisign.com/CPS Incorp.by Ref.LIABILITY LTD.(c) 97 VeriSign” bilgileri kontrol edilmelidir.

• İnternet bankacılığı işlemlerinizi, güvenliğinden emin olmadığınız halka açık alanlardan (internet cafe vb.) veya başkalarına ait bilgisayarlardan yapmayınız.

• Halka açık bilgisayarlarda, hesap bilgilerinizi ve kişisel şifrelerinizi ele geçirmek amacıyla kullanılan çeşitli programların yüklenmiş olması riski vardır.

• TEB İnternet Şubesi “Güvenli Giriş” adında ek güvenlik uygulaması sunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

• Son dönemde ortaya çıkan bazı yazılımlar, bilgisayar klavyesinde basılan her tuşun kaydedilmesini sağlamaktadır. Özellikle bilgisayarların çoklu kullanıldığı yerlerde kullanılan bu tip yazılımlardan olumsuz etkilenmemek için TEB İnternet Şubesi’ne giriş sırasında “Sanal Klavye” uygulamasının kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu uygulama, TEB Kullanıcı kodu ve şifresindeki rakam bölümünü “sanal klavye” üzerindeki tuşları mouse ile tıklayarak girmenizi sağlar. Eğer bilgisayarınızda TEB tarafından sunulan Güvenli Giriş yüklü değil ise lütfen şifre ve parola girişlerinizde “Sanal Klavye” kullanarak giriş yapınız.

• İnternet Şubesi Kullanıcı kodu, Şifre ve Parola gibi size özel bilgileri kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşmayınız. Bu bilgilerin yazılı olarak saklamayınız.

• Hatırlamanızın daha kolay olacağını düşünerek adınızı, soyadınızı, doğum tarihinizi, telefon numaralarınızı vs şifre olarak kullanmayınız. Bunlar, kolayca tahmin edilebilirler.

• Şifrenizi mutlaka belirli aralıklarla değiştiriniz.

• İnternet Şubesi’nden çıkarken mutlaka “Çıkış” butonunu kullanınız ve İnternet Şubesi’nden çıktığınızdan emin olduktan sonra pencereyi kapatınız.

• TEB çalışanları hiçbir zaman sizden şifre ya da parolanızı söylemenizi istemeyeceklerdir. Böyle bir taleple karşılaşırsanız lütfen 444 0 666 numaralı telefonu arayarak durumu bildiriniz.

• Hesabınızda olağandışı bir hareket olduğundan şüpheleniyorsanız 444 0 666 TEB Telefon Bankacılığı’nı kullanarak TEB ile irtibata geçiniz.

• Cep telefonunuzun SIM kartı bilginiz dışında bloke olursa derhal operatörünüzle ve 444 0 666 TEB Telefon Bankacılığı’nı arayarak TEB ile irtibata geçiniz.

Bilgisayarınızın güvenliği için dikkat etmeniz gerekenler!

• Bilgisayarınızda kurulu güncel bir anti-virüs yazılımı olmasına dikkat ediniz. Anti-virüs yazılımları, sisteminizi bilinen virüslerden ve olası saldırılardan korur. Anti-virüs yazılımı sürekli olarak güncellenmeli ve özellikle İnternet’ten dosya indirirken çalışır halde tutulmalıdır. Disket veya CD’den bilgisayarınıza program yüklemeden önce, disket veya CD’yi mutlaka virüs tarama programından geçiriniz.

• Bilgisayarınızda kişisel güvenlik duvarı (firewall) yazılımının kurulu olması, güvenliğinize olumlu katkı sağlayan bir unsurdur. Bu yazılımlar, bilgisayarınızda bulunan dosya veya bilgilerin başka bir kullanıcıya sizin bilginiz olmadan gönderilmesini ve bilgisayarınıza uzaktan erişilmesini engeller.

• Kullandığınız tarayıcının güvenlik yamalarını mutlaka yükleyiniz. Bu tür güvenlik güncellemelerini kontrol etmek için kullandığınız tarayıcının yayımcısının web sitesinde bulunan “Download” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu