Yatırım Ürünleri

Fortis Yatırım Ürünleri

Fortis Yatırım Ürünlerini araştırdık ve bulduğumuz kaynakları sizler paylaşıyoruz buyrun yazının devamı aşağıdadır; www.internetbankasi.org

Tasarruflarınızı yatırıma dönüştürmek elinizde. Gelin, Fortis yatırım ürünleri ile tasarruflarınızı değerlendirin, kazanın.

Repo
Bono/Tahvil
Yatırım Fonları
Hisse Senedi
Vadeli İşlemler
Ana Para Koruma Amaçlı Fonlar
SPK’dan Bankaların Kamuyu Aydınlatma Esaslarına İlişkin Duyuru
2010 yılına ait menkul kıymetlerin vergilendirilmesi ile ilgili bilgileri yüklemek için lütfen tıklayınız.

2009 yılına ait menkul kıymetlerin vergilendirilmesi ile ilgili bilgileri yüklemek için lütfen tıklayınız.

Bu sayfada yer alan mali içerikteki tüm bilgi, belge, tablo ve değerlendirmeler ile sair tüm unsurlar yalnızca Banka müşterilerini bilgilendirme amacıyla hazırlanıp sunulmaktadır. Banka, sayılan unsurların doğruluğunu garanti etmediği gibi bu konuda hiç bir yüküm altına da girmemektedir. Sayılan unsurlar esas alınarak yapılan hiç bir işlem veya eylem, Banka için sorumluluk doğurmaz.

SPK’nın 06.12.2006 tarih ve 51/1462 sayılı kararı uyarınca yapılması zorunlu duyuru:

Sermaye Piyasası Kanunu’ nun 10/A maddesi gereğince, sermaye piyasası araçlarının kaydileştirilerek Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) bünyesinde izlenmesine yönelik işlemler, MKK, banka ve aracı kurumlar tarafından sürdürülmektedir. Yürürlükteki kaydileştirme mevzuatı uyarınca, her yatırımcı için 01.11.2006 tarihinden başlamak üzere:
Tam mükellef gerçek kişiler için Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS)’ nden alınmış T.C.Kimlik Numarası ile
Tüzel kişiler ile dar mükellefler için Maliye Bakanlığı’ ndan alınmış Vergi Kimlik Numarası (VKN)
bilgilerinin, eksiksiz ve doğru bir biçimde MKK’ ya iletilmesi gerekmektedir. Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından, aracı kuruluşlar tarafından tam mükellef gerçek kişiler için iletilen MERNİS bilgisi, dar mükellef kişiler ve tüzel kişiler için iletilen VKN bilgisi Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi ve Maliye Bakanlığı nezdinde sorgulanmaktadır.

Sermaye piyasası işlemi yaptıkları banka ve aracı kurumlar nezdinde bulunan hesaplarında bu tip uyumsuzluk ve eksiklikleri bulunan yatırımcıların, hisse senedi, özel sektör tahvili, yatırım fonu ile (kaydileştirme tarihinden sonra Devlet İç Borçlanma Senetleri) işlemi yapamama riskleri bulunmaktadır.

Yatırımcılarımızın işlem yapabilmelerini teminen hesaplarının bulunduğu banka ve aracı kuruma ilettikleri tam mükellef gerçek kişiler için T.C. Kimlik; tüzel kişiler ile dar mükellefler için ise vergi numaralarının; http://tckimlik.nvi.gov.tr ve www.gelirler.gov.tr adresli internet sitelerinden temin edecekleri bilgilerle uyumlu olduğunun kontrol edilerek, farklılık durumunda, yanlış bilginin bulunduğunu kurum nezdinde (bağlı bulunulan nüfus idaresi, vergi dairesi veya hesabın bulunduğu aracı kuruluş) bu eksiklik/uyumsuzluğun giderilmesini sağlamaları büyük önem taşımaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu