.Güncel Bilgiler

Fortis Bank Finansman ve İhracat

Fortis Bank Finansman ve İhracat nedir ?sizler için araştırdık ve sitemizde yayınladık buyrun detaylar aşağıdadır ulaşmak çin başlığa tıklayınız Finansman ve İhracat

Leasing

Yani; ihtiyacınız olan makine, ekipman, yatırım malı veya diğer malların, bizim tarafımızdan sizin anlaştığınız 3. kişilerden satın alınarak, size teslim edilmesi anlaşması… Anlaşma süresince satın alınan mallara belli bir kira ödersiniz o kadar! Böylece;
Yatırım maliyetleriniz düşer.
Ödeyeceğiniz kira KDV’sini, şirketinizin KDV borçlarından mahsup edebilirsiniz.
Finansal Kiralama Sözleşmesi ve sözleşme kapsamında alınan teminatlar her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.
Sadece noter ve yönetim giderlerini ödersiniz.
Yatırımlarınıza %100 finansman sağlanır, özkaynaklarınız firmanızda kalır.
Sizin nakit akışınıza ve vergisel durumunuza göre özel ödeme koşulları sunar.
Size operasyonel kolaylık sağlar. Satın alma işlemi ister ithalat olsun, ister yerli alım, tüm işlemleri Fortis Leasing sizin adınıza takip eder ve sonuçlandırır.
Döviz Kredisi

İhracat ya da ihracat sayılan döviz kazandırıcı faaliyetlerle geri ödemesi yapılan, döviz cinsinden kullandırılan ve döviz olarak geri ödenen kredilerdir. Kullanılan krediye ilişkin ihracat taahhüdünün yerine getirilmesi durumunda krediye ilişkin tüm vergi, resim ve harçlardan muaf olursunuz.

Teminat Mektubu

Teminat mektubu; borçlunun alacaklıya karşı üstlendiği yükümlülüğün yerine getirilmesini garanti etmek üzere bizim tarafımızdan alacaklıya verilen mektuptur. Bu mektupla banka, borçlunun üzerine aldığı yükümlülüğü alacaklıyla aralarındaki sözleşme koşullarına uygun olarak yerine getirmemesi halinde, mektupta belirtilen vade süresi içinde, alacaklının talebiyle hiçbir itiraza gerek kalmadan teminat mektubunda yazılı olan tutarı alacaklıya ödemeyi taahhüt eder. Teminat mektupları ile iş yaptığınız kurumlara karşı olan güvenilirliğinizi bir kat daha artırarak, işlerinizi büyütme imkanı sağlarsınız.

Akreditif

Uluslararası ticaret yapan firmaların birbirleriyle güven içerisinde işlem yapmalarına olanak sağlayan bir kredi türüdür. Farklı ülkelerdeki firmalar birbirlerini iyi tanımadıkları için satıcı açısından mal bedelinin teslim alınmasına ilişkin; alıcı açısındansa malların sözleşmede belirlenen koşullara uygun olarak teslim edilmesine ilişkin tereddütler yaşanabilmektedir. Akreditifte aracı bankalar tarafından malların zamanında ve anlaşmada belirtilen koşullarda teslim edilmesi durumunda ödeme yapılacağı için, alıcı ve satıcının yaşadığı endişeler ortadan kalkar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu